marți, 12 noiembrie 2019


Ziua a II-a

Așa cum un bun pianist se recunoaște de la primele acorduri, tot astfel și un artist plastic bun se vede după modul în care trasează primele linii. În prima zi, desenele avansau cu rapiditate, astfel încât azi, sunt deja așternute proplasme și multiple straturi de culoare

Ediția din acest an adună la un loc artiști ce gravitează în jurul vârstei maturității și mare ne-a fost bucuria să constatăm că este un grup pe cât de omogen, pe atât de abil, la nivelul mijloacelor de expresie.

Povești individuale similare care, adunate snop, generează un suflu bun și nou, pentru o întreagă generație. Generația noastră, pentru care truda era și rămâne implicită, în tot ceea ce  întreprindem dând măsura asumării și a responsabilității.

Destine individuale, care au pornit, cu mai bine de două decenii în urmă, pe un drum, pe cât de frumos, pe atât de anevoios. În cele mai multe cazuri, este vorba despre o căutare, vreme de ani buni, cercetând surse, pe care apoi le-au sortat pe criteriul relevanței. O sumă de individualiăți puternice, cu multiple și ramificate conexiuni, cu un potențial major de a forma o breaslă bine închegată.

Criteriul care a stat la baza selecției a fost, în primul rând, caracterul, l-aș numi mai curând local, decât național, al operelor artiștilor invitați. Fiecare în parte și toți la un loc, au reușit să se sustragă, după cum o arată creațiile lor din ultimii ani, capcanelor facturii facile pe care, adesea, creația populară contemporană, o poate avea.
 Ceea ce vedem, în lucrările cu care artiștii au venit, este un suflu suplu și încurajator, epurat de patetism, dar încărcat cu sobrietate și maiestuozitate.

Vă așteptăm alături de noi!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu